زنان افغان با به یاد آوردن روز‌های تلخ و وحشتناک حکومت طالبان برای خود و خانواده‌های‌شان نمی‌خواهند تاریخ بار دیگر تکرار شود. یکی از زنان مسلح می‌گوید: “هیچ زنی جنگ را دوست ندازد. من تنها می‌خواهم تحصیلات‌ام را ادامه دهم و از خشونت به دور باشم، اما شرایط باعث شد من و دیگر زنان […]

 

زنان افغان با به یاد آوردن روز‌های تلخ و وحشتناک حکومت طالبان برای خود و خانواده‌های‌شان نمی‌خواهند تاریخ بار دیگر تکرار شود. یکی از زنان مسلح می‌گوید: “هیچ زنی جنگ را دوست ندازد. من تنها می‌خواهم تحصیلات‌ام را ادامه دهم و از خشونت به دور باشم، اما شرایط باعث شد من و دیگر زنان برخیزیم و آماده نبرد باشیم”. /”من نمی‌خواهم کشورم تحت کنترل افرادی باشد که این چنین با زنان رفتار می‌کنند. ما اسلحه در دست گرفتیم تا نشان دهیم اگر مجبور به جنگیدن شویم خواهیم جنگید”.
زنان افغان در مناطق شمالی و مرکزی افغانستان درحالی علیه طالبان در خیابان‌ها مسلحانه تظاهرات می‌کنند که شبه نظامیان گروه تروریست طالبان در سرتاسر افغانستان با به راه انداختن رعب و وشت در میان افغانی‌ها مناطق زیادی را به تصرف خود درآورده‌اند.
روزنامه انگلیسی “گاردین” در گزارشی به تلاش زنان مسلح افغان برای مقابله با طالبان پرداخته و می‌نویسد: “علیرغم آنکه طالبان به موفقیت‌های گسترده‌ای در حوزه میدانی در سراسر افغانستان دست یافته، زنان در شمال و مرکز افغانستان سلاح در دست به خیابان‌ها آمده‌اند و تصاویر خود را با اسلحه در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گدارند. بزرگترین تظاهرات آنان در ولایت “غور” برگزار شد و اسلحه در دست علیه طالبان شعار می‌دادند.
به دلیل جو محافظه کارانه اجتماعی و کمبود تجربه، اعزام سریع زنان و در ابعاد گسترده به خطوط مقدم نبرد علیه طالبان بعید است. با این وجود، تظاهرات خیابانی آنان نشان‌دهنده وجود تهدید فوری از جانب طالبان است.
زنان افغان با یادآوری روز‌های تلخ و وحشتناک حاکمیت طالبان برای خود و خانواده‌های‌شان نمی‌خواهند تاریخ بار دیگر تکرار شود.
“حلیمه پرستش” رئیس اداره زنان در ولایت غور که در راهپیمایی شرکت داشت به “گاردین” می‌گوید: “برخی از زنان تنها می‌خواهند از نیرو‌های امنیتی الهام گیرند و به صورت نمادین حضور یافته‌اند اما بسیاری دیگر آماده رفتن به جبهه‌های جنگ هستند. من خود آماده رفتن به جبهه نبرد علیه طالبان هستم و به همراه زنان دیگر از یک ماه پیش به فرماندار گفته‌ایم که آماده رفتن و جنگیدن هستیم.
گاردین” در ادامه می‌نویسد: “طالبان ده‌ها ولسوالی (شهرستان) از جمله در مناطقی در “بدخشان” در شمال افغانستان که ۲۰ سال پیش یکی از اصلی‌ترین سنگر‌های ضدطالبان بود را به تصرف خود درآورده و در مناطق روستایی افغانستان حضور دارد. طالبان اکنون چندین مرکز استان را تحت محاصره خود درآورده است. به گفته فعالان و ساکنان این مناطق، طالبان در مناطقی که کنترل آن را در دست گرفته در زمینه آموزش زنان، آزادی رفت و آمد آنان و نوع پوشش مقرراتی را وضع کرده است. در یکی از مناطق بروشور‌هایی توسط طالبان در میان مردم پخش و توزیع شده‌اند که در آن خواستار پوشیدن برقع توسط زنان شده‌اند.
یک روزنامه‌نگار ۲۰ ساله در ولایت “جوزجان” در شمال افغانستان به “گاردین” می‌گوید که در کلاس آموزشی چگونگی استفاده از اسلحه در مرکز استان حضور یافته است. یکی از زنان حاضر در این کلاس که نخواسته نام‌اش فاش شود به “گاردین” می‌گوید: “من نمی‌خواهم کشورم تحت کنترل این گروه افراطی باشد .
وی می‌گوید ده‌ها زن درحال یادگیری چگونگی کار با اسلحه هستند و علیرغم تجربه پایین در صورت مواجه شدن با طالبان یک برتری نسبت به مردان دارند چرا که از دید نیرو‌های طالبان کشته‌شدن توسط زنان نشانه‌ای از خفت و شرم برای آنان خواهد بود. در نتیجه، طالبان از مسلح شدن زنان می‌ترسند.
پیش از این جنگجویان داعش در سوریه نیز کشته شدن در برابر زنان مسلح کرد را نشانه تحقیر برای خود می‌دانستند.
“گاردین” در ادامه می‌افزاید: “به ندرت پیش می‌آید که زنان افغان اسلحه در دست گیرند. با این وجود، سال گذشته “قمر گل” دختر نوجوان افغان پس از مبارزه با گروهی از طالبان که پدر و سایر اعضای خانواده‌اش را کشته بودند در سراسر افغانستان مشهور شد. سال‌ها پیش، در ولایت “بغلان” در پی حمله شوروی و جنگ داخلی، زنی به نام “بی بی‌عایشه حبیبی” به عنوان تنها جنگ‌سالار زن آن کشور مشهور شد و اهالی محلی به او لقب “فرمانده ” را داده بودند. همچنین، زنان افغان طی دو دهه گذشته به نیرو‌های امنیتی و نظامی افغانستان پیوسته‌اند و به عنوان خلبان بالگرد نیز آموزش دیده‌اند.
“ذبیح‌الله مجاهد” سخنگوی طالبان، اما می‌گوید زنان هرگز علیه ما سلاح بر دست نخواهند گرفت. او می‌گوید: “زنان ناتوان و تحت فشار شکست خورده هستند و نمی‌توانند بجنگند”.
“عبدالظاهر فیض‌زاده” والی ولایت غور در تماسی تلفنی با “گاردین”، اما می‌گوید برخی از زنان از مرکز این ولایت درحال نبرد با طالبان هستند. او می‌گوید آنان پیش‌تر نیز درروستا‌های‌شان با طالبان جنگیده‌اند و پسران و برادران خود را از دست داده‌اند و از دست طالبان عصبانی هستند. “فیض‌زاده” گفته است اگر دولت مرکزی در کابل تایید کند، زنانی که تجربه کار با اسلحه ندارند آموزش داده خواهند شد.

 

منبع: روزنامه جمهوری اسلامی