کتاب جهل مقدس به چاپ هفتم خود رسید. این کتاب نوشته اولیویه روآ و ترجمه دکتر عبدالله ناصری طاهری و دکتر سمیه طباطبایی است.

 

به گزارش صبح ما، کتاب جهل مقدس به چاپ هفتم خود رسید. عبدالله ناصری یکی از مترجمان این اثر درباره آن نوشت: اولیویه روآ (روی) اسلام شناس مشهور فرانسوی است که در دو رشته ی فلسفه و علوم سیاسی تحصیل کرده. او مدت ها در میان قبایل افغان و در سرزمین افغانستان زندگی کرده و همین به او امکان داده تا افغانستان را زادگاه مناسبی برای «جنبش های جهادی» بداند. اثر مشهور دیگر او «شکست اسلام سیاسی» است که پیش گویی دقیقی از بنیادگرایی ناکام خاورمیانه بود. او معتقد است اسلام رادیکال در این منطقه ربطی به دین و شعائر دینی ندارد و جهادی های تکفیری الزاماً مذهبی نیستند و انتخاب مذهبی آن ها یک گرایش ابزاری برای شورش است.

از نظر روآ، افراطی های جهادی، اسلام اخلاقی را صرفاً یک ایدئولوژی سیاسی می دانند تا یک مذهب و البته تأکید می کند که ساحت اسلام را باید از اتهام به یک «آئین کهنه پرستی» مبرا دانست.

در کتاب «جهل مقدس» هم همین رویکرد را علاوه بر اسلام، در مورد مسیحیت صادق می داند و معتقد است در هر دو مذهب، زمانی که دین و فرهنگ تعامل نداشته باشند، بنیادگرایی شکل می گیرد.

وی در توضیحاتی بیشتر در کانال تلگرام خود نوشت:

جهل مقدس، خروجی گسست بین دین و فرهنگ است.

الگو قرار دادن اسلام تاریخی موجب بروز جهل مقدس است.

اگر هویت اصلی دین، روند وحیانی خود را طی نکند، جهل مقدس خود به خود شکل می‌گیرد.

سنت‌های غلط تاریخی غیرمنطبق بر روح وحی، بستر بروز جهل مقدس و بنیادگرایی است.

برخی از متون روایی ما ریشه در انحرافات اولیه دارد.

در ۲۰۰ سال فاصله از صدر اسلام تا ادبیات مکتوب آن روایات جعلی بسیاری وارد شده است.

پیوند عالمان دین و حاکمان سیاسی زمینه‌ساز انحراف سنت تاریخی مسلمانی می‌شود.

شیار بین اسلام وحیانی و قرآنی با اسلام تاریخی بسیار عمیق‌تر شده است.

فقط دین، هویت‌ساز نیست، بلکه فرهنگ هم هویت‌ساز است.

امروز نمی‌توان از یک اسلام نام برد.

در نبرد جهل مقدس و مقتضیات دینداری عصر مدرن، حتماً یا دومی پیروز خواهد شد یا تغییر آیین در جامعه پدیده‌ی فراگیری می‌ شود.