به گمان ما او(سیدمحمد خاتمی) هنوز هم میتواند نقشی کلیدی و کارآمد در مطالبه عدالت و آزادیهای مصرح در قانون اساسی که خواست قاطبه ملت است، داشته باشد.

محمدجواد مظفر نوشت:
بارها گفته و نوشتهام که دولت اصلاحات به رهبری سید محمد خاتمی درخشان ترین دولت در ۴۵ سال حاکمیت جمهوری اسلامی بوده است.
دوران ۸ ساله معروف به دوران اصلاحات با همه ضعفها و انتقاداتی که میشود به آن داشت، دوران شکوفائی امیدها و استعدادها بود.
در آن سالها برای نخستینبار همان را یافته بودیم.
به استناد تمامی آمارها، همه شاخصهای توسعه در بالاترین وضعیت در مقایسه با سایر مقاطع بودند.
عزت و حرمت ایران و جمهوری اسلامی از برگزاری کنفرانس سران کشورهای اسلامی در تهران تا بازگشت سفرای اروپائی به کشور و استقبال سران کشورهای منطقه و غربی از رئیس جمهور تا پذیرش پیشنهاد خاتمی به سازمان ملل به عنوان سال “گفتگوی تمدنها” و ایجاد امید درمیان نسل جوان تا تمایل به سرمایهگذاری خارجی در ایران توسط کشورهای غربی و ایرانیان خارج از کشور، همه و همه نشان میداد که اگر بدخواهان و قدرتطلبان و رانتخواران اجازه میدادند آن ۸ سال با انتخاب شخصی که اهداف دولت اصلاحات را دنبال کند، ادامه یابد بیتردید کشور در شاهراه
توسعه و ترقی گام بر میداشت. اما به قول خواجه شیراز:
راستی”خاتم” فیروزه بواسحاقی/ خوش درخشید ولی دولت مستعجل بود
اما افسوس! افسوس که با تلاش وسواسان خناس ویران الدولهای را در کشور حاکم کردند که ضمن به فنا دادن همه آن دستاوردها و امیدها و ایجاد تیرگی در روابط با کشورهای دنیا و برباد دادن صدها میلیارد درآمد نفتی حتی حرمت ولی نعمت خود را نیز نگه نداشت.
این خاتمی اصل و نسبدار و اخلاقمدار است که همواره نگاهدار حریمها بوده، حتی به بهای افت محبوبیت خود درمیان مردم و خصوصاً نسل جوان دهه های ۷۰ به بعد.
اما به نظر میرسد خاتمی بر میثاق خود با مردم پایدار است و در دیدار اخیر با “شورای مرکزی کانون زندانیان سیاسی پیش از انقلاب” بر حقوق ملت و لزوم پاسخگوئی صاحبان قدرت و انتخابات آزاد تأکید کرده است.
به گمان ما او هنوز هم میتواند نقشی کلیدی و کارآمد در مطالبه عدالت و آزادیهای مصرح در قانون اساسی که خواست قاطبه ملت است، داشته باشد.