اختصاصی؛

کودکانی که در محیط‌های روستایی زندگی می‌کنند و نیز کودکانی که در خانواده‌هایی زندگی می‌کنند که سرپرست آن‌ها تحصیلات کم و یا اصلاً ندارند به طور قابل توجهی بیشتر تحت تأثیر فقر شدید قرار دارند.

 

به گزارش گروه بین‌الملل صبح ما به نقل از وبسایت یونیسف، بر اساس تحلیل جدید یونیسف و بانک جهانی که امروز (چهارشنبه) منتشر شد، حدود ۳۳۳ میلیون کودک در سراسر جهان – یا از هر ۶ نفر یک نفر- در فقر شدید زندگی می‌کنند.

روند جهانی فقر پولی کودکان با توجه به خطوط فقر بین‌المللی – که برای اولین بار به روند فقر شدید کودکان می‌پردازد، نشان می‌دهد، در حالی که بین سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۲۲ تعداد کودکانی که با کمتر از ۲. ۱۵ دلار در روز زندگی می‌کنند از ۳۸۳ میلیون به ۳۳۳ میلیون ( ۱۳ درصد) کاهش یافته است، تأثیر اقتصادی کووید-۱۹منجر به از دست رفتن سه سال پیشرفت یا ۳۰ میلیون کودک کمتر از پیش‌بینی‌شده است.
این تحلیل که پیش از مجمع عمومی سازمان ملل متحد (۱۸ تا ۲۲ سپتامبر)، زمانی که رهبران جهانی، برای بحث در مورد نقطه میانی اهداف توسعه پایدار (SDGs) ملاقات خواهند کرد، هشدار می‌دهد که با نرخ فعلی کاهش، هدف توسعه پایدار برای پایان دادن به فقر شدید کودکان تا سال ۲۰۳۰ محقق نخواهد شد.
«کاترین راسل»، مدیر اجرایی یونیسف گفت: هفت سال پیش، جهان وعده پایان دادن به فقر شدید کودکان را تا سال ۲۰۳۰ داد. ما پیشرفت‌هایی داشته‌ایم، و نشان داده‌ایم که با سرمایه‌گذاری و اراده صحیح، راهی برای خارج کردن میلیون‌ها کودک از آنچه که اغلب یک چرخه معیوب فقر است، وجود دارد. اما بحران‌های ترکیبی، ناشی از تأثیرات کووید-۱۹، درگیری‌ها، تغییرات آب و هوایی و شوک‌های اقتصادی، پیشرفت را متوقف کرده و میلیون‌ها کودک را در فقر شدید قرار داده است.
ما الان نمی‌توانیم این بچه‌ها را نادیده بگیریم. پایان دادن به فقر کودکان یک انتخاب سیاستی است. تلاش‌ها باید مضاعف شود تا این اطمینان به وجود آید که همه کودکان به خدمات ضروری از جمله آموزش، تغذیه، مراقبت‌های بهداشتی و حمایت اجتماعی دسترسی دارند و در عین حال به علل ریشه‌ای فقر شدید رسیدگی شود.
بر اساس این گزارش، کشور‌های جنوب صحرای آفریقا بیشترین بار کودکانی که در فقر شدید زندگی می‌کنند (۴۰درصد) را به دوش می‌کشند و بیشترین افزایش سهم را در دهه گذشته به خود اختصاص داده‌اند و از ۵۴. ۸ درصد در سال ۲۰۱۳ به ۷۱. ۱ درصد در سال ۲۰۲۲ رسیده‌اند. رشد سریع جمعیت، اقدامات محدود حفاظت اجتماعی و روند‌های چالش برانگیز جهانی از جمله کووید-۱۹، درگیری، و بلایای مرتبط با آب و هوا، منجر به افزایش شدید این افزایش شده است. در همین حال، سایر مناطق جهان به استثنای خاورمیانه و شمال آفریقا، شاهد کاهش مداوم نرخ فقر شدید بوده‌اند.
در سطح جهان، کودکان بیش از ۵۰ درصد از فقرای شدید را تشکیل می‌دهند، علیرغم اینکه تنها یک سوم جمعیت جهان را به خود اختصاص داده‌اند. کودکان بیش از دو برابر بزرگسالان (۱۵. ۸ درصد در مقابل ۶. ۶ درصد) در خانواده‌هایی به شدت فقیر زندگی می‌کنند که فاقد غذا، سرویس بهداشتی، سرپناه، مراقبت‌های بهداشتی و آموزش لازم برای بقا و رشد هستند.
«لوئیس فیلیپه لوپز-کالوا»، مدیر جهانی فقر و برابری بانک جهانی گفت: دنیایی که در آن ۳۳۳ میلیون کودک در فقر شدید زندگی می‌کنند که نه تنها از نیاز‌های اولیه، بلکه از کرامت، فرصت یا‌امید نیز محروم هستند، غیرقابل تحمل است. اکنون مهم‌تر از هر زمان دیگری است که همه کودکان راه روشنی برای خروج از فقر داشته باشند. از طریق دسترسی عادلانه به آموزش با کیفیت، تغذیه، بهداشت، و حمایت اجتماعی و همچنین ایمنی و امنیت. این گزارش باید یادآوری جدی باشد که ما در مبارزه با فقر و نابرابری زمانی برای از دست دادن نداریم و کودکان باید در تلاش‌های ما سرلوحه کار باشند.
کودکانی که در محیط‌های روستایی زندگی می‌کنند و نیز کودکانی که در خانواده‌هایی زندگی می‌کنند که سرپرست آن‌ها تحصیلات کم و یا اصلاً ندارند به طور قابل توجهی بیشتر تحت تأثیر فقر شدید قرار دارند. بر اساس این گزارش، تخمین‌زده می‌شود که از هر ۳ کودک در کشور‌هایی که تحت تأثیر درگیری قرار دارد، یک نفر در خانواده‌های بسیار فقیر زندگی می‌کند. در حالی که این رقم در کشور‌های غیر آسیب‌پذیر، یک نفر از هر ۱۰ کودک است.
ترجمه: گلناز سادات غفاری