اختصاصی؛

جواد امام گفت: یک عده از نام ایثارگری برای خود کیسه ای دوخته اند و از این نام مقدس برای رسیدن به قدرت بهره برداری می کنند. در حالی که خاطرات جنگ و رشادت های صورت گرفته، ثبت و ضبط شده اند و امروز صریحا می توان گفت آنچه در دوران دفاع مقدس وجود داشته، با آنچه امروز مورد بهره‌برداری رسمی قرار می گیرد، نسبتی ندارد.

 

جواد امام در گفت و گو با صبح ما گفت: امروز همه دست اندرکاران سیاسی و فرهنگی کشور، فرارسیدن هفته دفاع مقدس را تبریک می گویند، در حالی که صدای واقعی ایثارگران و پیشکسوتان جنگ و شهدای عزیز شنیده نمی شود.

وی افزود: روایت ها نیز معمولا از سوی کسانی اتفاق می افتند که یا در جنگ نبوده اند یا اساسا سن شان به دوره دفاع مقدس قد نمی دهد، ولی متأسفانه تنها میراثی که از جنگ به آنها رسیده، چفیه هایی است که به گردن می اندازند یا روایت هایی که اغلب مغایر با واقعیت های آن دوران است.

دبیرکل مجمع ایثارگران با اشاره به شرایط امروز کشور ادامه داد: کاسبان تحریمی که این روزها، مذاکره و رسیدن به هر توافقی را در راستای منافع خود نمی بینند، در پایان جنگ نیز مخالف پذیرش قطعنامه بودند. لذا آنچه امروز از جنگ گفته می شود، با واقعیت های آن فاصله های معناداری دارد.

او گفت: راویان جنگ در مقطع کنونی جریان پایداری و انجمن حجتیه شده اند که هیچ نسبتی با عرصه دفاع، انقلاب و حتی امام نداشته و ندارند. این افراد نه شرایط کشور را در دوران جنگ به درستی درک کردند، نه به تحرکاتی که نیروهای امنیتی و سیاسی و نظامی عراق در آن مقطع داشته اند، توجهی نشان می دهند و نه حتی به اظهارات امرا و سفرای حزب بعث که گویای بعضی از واقعیات میباشد که صورت گرفته، وقعی می نهند.

او بیان کرد: بارها گفته شده که صدام به دلیل تحقیری که در قرارداد ۱۹۷۵ الجزیره آزارش می داد، در فکر تلافی و انتقام بود‌.  اما باز می بینیم که علیرغم نظر نهادهای بین‌المللی نظیر سازمان ملل و شورای امنیت و وقایع ثبت شده در خطوط مرزی و دستگاه دیپلماسی کشور و در خصوص آغازگری جنگ توسط عراق، عده ای هنوز در داخل کشور بر طبل دروغ خودشان می کوبند و ایران را شروع کننده جنگ با عراق اعلام می کنند.

وی ادامه داد: تا قبل از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹، کشورمان شاهد ۶۳۶ مورد تجاوز زمینی، هوایی و دریایی شامل ۴۸۰ مورد تجاوز مرزی زمینی و ۱۵۰ مورد تجاوز مرزی هوایی و ۶ مورد تجاوز دریایی نیروهای عراقی بود و در ۳۰۰ درگیری مرزی و تجاوزات زمینی، هوایی و دریایی قبل از آغاز جنگ، حدود ۱۰۵ نفر از ایرانیان به شهادت رسیدند.  تعداد ۵۴۸ نفر نیز زخمی شدند و ۱۱۹ نفر هم اسیر شدند. تا پیش از آن تاریخ، ۷ فروند هواپیمای نظامی ایرانی به زمین اصابت کرده و ۳۵ خلبان هواپیماهای جنگی هم در درگیری های مرزی با عراق و نیز در حوادث و درگیری های کردستان به شهادت رسیدند.

او گفت: دولت عراق برای اولین بار حدود یازده ماه قبل از آنکه معاهده ۱۹۷۵ الجزیره را رسماً لغو کند، لزوم تجدید نظر را اعلام کرد و صدام هم با بیان شروطی عجیب، لزوم تجدیدنظر در این معاهده را مورد تأکید قرار داد.

وی ادامه داد: حضرت امام در وصیتنامه خود توصیه موکدی داشته که نگذارید پیشکسوتان عرصه جهاد و شهادت در پیچ و خم زندگی روزمره خویش به فراموشی سپرده شوند. یا این هشدار مهم که «نگذارید انقلاب به دست نامحرمان بیفتد» امروز پیشکسوتان کجا هستند؟ خانواده شهدا و ایثارگران کجا هستند؟ به چه کسانی تبریک می گوییم؟ به وارثان دروغین عرصه دفاع مقدس یا زخم خورده های جنگ که ردصلاحیت شده ، از کار برکنارشده ها و‌ پیشکسوتان واقعی؟!

امام گفت: خاطرات جنگ مشخص است. یکی از واقعیت های غیرقابل انکار دوره دفاع مقدس، نخست وزیری آقای مهندس موسوی است. جالب اینکه وقتی یک عده دنبال تغییر ایشان برآمدند، فرماندهان جنگ در مخالفت با این اقدام یکی از خواسته هایشان به منظور حفظ روحیه رزمندگان در جبهه ها، حفظ و ابقاء مهندس میرحسین موسوی در سمت خود بود. حامیان وی در آن مقطع مشخص بودند و مخالفانش نیز که امروز قد علم کرده اند، هیچ نسبتی با انقلاب و جنگ ندارند.

او اظهار داشت: امروز در همین هفته دفاع مقدس، سیزدهمین سال از حصر ناجوانمردانه نخست وزیر دوران دفاع  و رئیس اسبق بنیاد شهید که پشتیبان خانواده شهدا بود، می گذرد و می بینیم بسیاری از کسانی که نگران سلامتی ایشان هستند، هشدار می دهند که نخست وزیر محبوب رزمندگان و آقای کروبی در شرایط مساعدی به سر نمی برند. در چنین شرایطی، باید به جای تبریک به مدافعین و پیشکسوتان واقعی دوره دفاع مقدس، تسلیت گفت. چرا که دیدیم چگونه کمر معاون پشتیبانی جنگ، آقای بهزاد نبوی را خم کردند و او را پنج سال در زندان نگه داشتند.

دبیرکل مجمع ایثارگران گفت: علاوه بر حذف نام مهندس موسوی، تلاش های مذبوحانه ای هم برای حذف نام جانشین فرمانده کل قوا، آقای هاشمی صورت گرفته است که جای تأسف دارد. آغاز هفته دفاع مقدس، شروع دفاعی بود که رزمندگان از ناموس و وطن خود داشتند و منتی هم بر سر هیچکس نگذاشتند. متاسفانه می بینیم که با گذشت ده ها سال از پایان جنگ، هنوز بر تعداد جانبازان و ایثارگران افزوده می شود و آمار خانواده های شهدا افزایش می یابد. و حتی می بینیم عده ای دارند به نام ایثارگری نان می خورند و تشکیل پرونده می دهند.

جالب اینکه مجروحان مقابله با مردم در اعتراضات خیابانی هم جانباز تلقی می شوند.

در صورتی که باید برای مردم صدمه دیده یا کسانی که چشم خود را از دست داده وقدمه دیده اند، پرونده جانبازی تشکیل داد.

او بیان کرد: متاسفانه می بینیم که این دست مسائل دارد به پای ایثارگران نوشته می شود، در حالی که رزمندگان راستین جنگ هیچ نسبتی با این قبیل مسائل ندارند؛ آنها کسانی بودند که در مقابل دشمن بعثی قرار گرفتند نه در برابر مردم خودشان.

امام گفت: صف بندی های سیاسی در میان رزمندگان بسیار کمرنگ بود و به راحتی می شد دید که افراد با هر گرایش و مذهب و قومی برای دفاع از کشور اقدام می کردند. اما امروز به حدی خودی و غیرخودی کردن ها افزایش پیدا کرده که بعضی ها به خود اجازه می دهند، همانگونه که انقلاب را مصادره کرده اند، واقعیت های جنگ را نیز به نفع خود تصاحب کنند.
شوربختانه آن جایگاهی را که این عزیزان باید در شرایط امروز ایران داشته باشند، ندارند.

دبیرکل مجمع ایثارگران گفت: ما باید از این وضعیت، احساس شرمساری کنیم و مسئولینی که هیچ نسبتی با ایثار و ایثارگری نداشته و واقعیت های آن مقطع را تحریف می کنند، امروز باید به دلیل آنکه کشور را به این حال و روز رسانده اند، محاکمه شوند. امروز اثری از تکریم فرهنگ ایثارگری باقی نمانده است، وقتی می بینیم که پاسخ به تجمع اعتراضی گروهی از ایثارگران در برابر بنیاد شهید، متوسل به استفاده از نیروی قهریه می‌شوند .

وی گفت: اگر قرار است روایت های درستی از جنگ صورت گیرد، پیشکسوتان واقعی این عرصه هنوز حضور دارند و اگر بنا بر ادعایی باشد، آنها باید مدعی باشند، نه کسانی که از دفاع مقدس گریزان بودند و امروز تنها با انتقادهای مغرضانه خودشان، نمک بر زخم وارثان جنگ و خانواده معظم شهداء می پاشند. یک عده به گونه ای درباره جنگ حرف می زنند، انگار که رزمندگان علاقه مند به جنگیدن بودند، در حالی که آنها علاقه مند به دفاع از آب و خاک و ناموس خود بودند. نباید فراموش کرد اگر در جنگ اشتباهاتی هم صورت گرفته است، ولی بدین گونه نیست که همه چیز را زیر سوال ببریم.

وی در پایان گفت: یک عده از نام ایثارگری برای خود کیسه ای دوخته اند و از این نام مقدس برای رسیدن به قدرت بهره برداری می کنند. در حالی که خاطرات جنگ و رشادت های صورت گرفته، ثبت و ضبط شده اند و امروز صریحا می توان گفت آنچه در دوران دفاع مقدس وجود داشته، با آنچه امروز مورد بهره‌برداری رسمی قرار می گیرد، نسبتی ندارد. لذا قصد دارم به عنوان قطره ای ناچیز از دریای بیکران ایثارگران در این مرز و بوم، پیشنهاد می دهم به جای هفته دفاع مقدس، سالروز قبول قطعنامه را به عنوان «نماد صلح» از طرف ایثارگران به عنوان مدافعان و حامیان صلح طلب در ایران پاس بداریم.